wo 31 mrt. | Gent

Insight dialogue (1)

Insight Dialogue is mediteren in interactie. De kalmte en het inzicht die je in individuele meditatie ontwikkelt, wordt direct geïntegreerd in de interactie met je gesprekspartner. Het is een Boeddhistische oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door Vipassana meditatie in dialoog.
Tickets zijn niet te koop
Insight dialogue (1)

Tijd en locatie

31 mrt. 2021 19:00 – 23:00
Gent, Gent, België

Over het evenement

Het dagelijks leven staat bol van interpersoonlijke contacten. Wij ervaren veel plezier, maar ook veel stress in de contacten met andere mensen. Als je rust en concentratie opbouwt in individuele meditatie, gaan die vaak verloren op het moment dat we in contact treden met anderen. Voor Gregory Kramer is dit aanleiding geweest een methode te ontwikkelen waarbij mindfulness /opmerkzaamheid toegepast wordt in dialoog met medemediterenden.

De methode van Insight Dialogue wordt ondersteund door zes richtlijnen of instructies: Pauzeren, Ontspannen, Openen, Vertrouw het opkomen van verschijnselen, Aandachtig Luisteren en De Waarheid Spreken (Pauze, Relax, Open, Trust Emergence, Listen Deeply, Speak the truth). Deze instructies geven handvatten voor de wijze van mediteren en contempleren. Ze zijn geen doel maar een middel om je opmerkzaamheid te versterken waardoor je leert gewaar te zijn van wat zich in je afspeelt terwijl je met iemand spreekt. Hierdoor ontstaat ruimte en inzicht.

Deel dit evenement